Kapellimestari vaihtuu konsertissa: Jaakko Kuusisto aloittaa sädehoitojakson, tilalla johtaa Tomas Djupsjöbacka

Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestari Jaakko Kuusisto ei hoitojakson vuoksi johda orkesterin konserttia 7. lokakuuta. jaakkokuusisto.fi
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Kuopion kaupunginorkesterin lokakuun 7. päivänä pidettävän Kolmen kesken -konsertin kapellimestarina toimii ennakkotiedoista poiketen Tomas Djupsjöbacka. Vaihdoksen syynä ovat muutokset kaupunginorkesterin ylikapellimestari Jaakko Kuusiston sairauden hoitoaikataulussa.

– Valmistelut uuteen aivoleikkaukseen nopealla aikataululla olivat jo käynnissä pari viikkoa sitten, kun sädehoidon puolella tulivat siihen tulokseen, että voivat sittenkin yrittää. Hoidettava kasvain on herkässä paikassa, ja sädehoito on nyt siksi erityisen tarkkaa hommaa. Leikkaustarve arvioidaan sitten tuonnempana. Tauti on osoittanut taipumuksensa uusimiseen ja leviämiseen, joten tuskin leikkaukselta säästytään, Kuusisto kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

– Hoitokäynnit OYS:ssa alkavat tulevana keskiviikkona ja kestävät viikon ajan. Tästä seuraa, että ikävä kyllä joudun vetäytymään seuraavasta konsertistani Kuopion kaupunginorkesterin kanssa 7.10. Sitä seuraavan, 14.10. pidettävän konsertin, suunnittelen johtavani Kuopiossa normaalisti.

Kuusisto kertoi viime vuoden heinäkuussa, että hänen aivoistaan oli löydetty kasvain. Sairautta on hoidettu muun muassa leikkauksella. Kesällä satelliittikasvain osoitti aktivoitumisen merkkejä.

Kuusisto kertoi tilanteestaan laajemmin syyskuun puolivälissä Savon Sanomien haastattelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut