Avoimet rokotuspäivät jatkuvat Ylä-Savon soten alueella – Rokotuskattavuus on edelleen matala nuorissa ikäryhmissä

Epidemian leviämisen hillitsemiseksi juuri nyt onkin erityisen tärkeää, että alueemme nuoret ja nuoret aikuiset ottaisivat koronarokotuksen mahdollisimman pian. Tarja Tikkanen
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Ylä-Savon sote kuntayhtymän alueella on todettu viimeisten seitsemän päivän aikana yhteensä viisi koronatartuntaa. Kaikki tartunnat todettiin Iisalmessa, ja kaikkien tartunnanjäljitys on saatu valmiiksi.

Pohjois-Savossa epidemia jatkuu voimakkaimmin nuorten aikuisten keskuudessa.

Epidemian leviämisen hillitsemiseksi juuri nyt onkin erityisen tärkeää, että alueemme nuoret ja nuoret aikuiset ottaisivat koronarokotuksen mahdollisimman pian. Koronarokotteita on alueellamme hyvin saatavilla.

Rokote suojaa paitsi nuoria itseään koronan vakavalta tautimuodolta, myös vähentää riskiä siitä, että he välittävät tartuntoja eteenpäin.

Kuntayhtymän alueella on tähän mennessä saanut ensimmäisen koronarokotuksen 74,2 prosenttia ja toisen koronarokotuksen 61,1 prosenttia asukkaista.

Erityisen matala rokotuskattavuus on nuorissa ikäryhmissä. Esimerkiksi 25–29 -vuotiaista vain 61 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Kaikissa ikäryhmissä on yhä ilman rokotesuojaa olevia henkilöitä, jotka ovat alttiita koronan vakavalle tautimuodolle. Näitä ovat tyypillisesti iäkkäät, riskiryhmiin kuuluvat sekä ylipainoiset henkilöt.

Kuntayhtymän alueella järjestetään yli 12-vuotiaille koronarokotuksia sekä ilman ajanvarausta että ajanvarauksella eTerveyspalvelun tai puhelinpalvelun kautta.

Avoimet rokotuspäivät Ylä-Savon soten alueella

Iisalmen Veljeskoti-kiinteistö, Meijerikatu 4:

to 30.9., pe 1.10., ma 4.10., ti 5.10., to 7.10. kello 8–16.

Kiuruveden terveyskeskus (neuvola):

pe 1.10. kello 8–15.30, ke 6.10. kello 8–15.

Sonkajärven terveyskeskus:

ke 6.10. kello 13–15

Vieremän terveyskeskus:

ke 29.9. kello 8–15, to 30.9. kello 8–15.30, ke 6.10. kello 8–14.30.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut