Pohjoissavolaista ruokakulttuuria esittelevä lyhytelokuva voitti jo toisen kansainvälisen palkinnon, katso upea video maakunnan helmistä!

Pohjoissavolaiset sienimetsät ovat tutustumisen arvoisia. Seppo Manninen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Pohjois-Savon ruokakulttuuria esittelevä lyhytelokuva kannattaa katsoa. Savonian Secret -niminen lyhytelokuva esittelee maakunnan ensiluokkaisia luonnon ruoka-aineita.

Video ei ole pitkä. Se näyttää alle neljässä minuutissa savolaisen aarreaitan eli sen, miten ainutlaatuista ruokaa esimerkiksi metsistä, järvistä ja maatiloilta voikaan löytää.

Lyhytelokuva palkittiin Food Film Menu 2021 -kilpailussa syyskuun puolessa välissä ja viimeksi se pokkasi palkinnon tällä viikolla, kun lyhytelokuva äänestettiin koko kansainvälisen Food Film Menu -kilpailun kolmanneksi parhaaksi ruoka-aiheiseksi lyhytelokuvaksi.

– Pohjois-Savo on ollut pitkään piilossa pidetty salaisuus, jonka halusimme nyt jakaa koko maailmalle. Ennen kaikkea elokuvassa halusimme nostaa pohjoissavolaisen alkutuotannon sen ansaitsemalle paikalle kirkkaimpiin parrasvaloihin, hehkuttaa projektipäällikkö Hannaleena Uhlbäck-Ropponen Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Savonian Secret -lyhytelokuva Youtubessa

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut