Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Martti Hämäläinen -palkinto Ville Männistölle

Pohjois-Savon Lääkäriyhdistys on myöntänyt vuoden 2021 Martti Hämäläinen -palkinnon dosentti, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri Ville Männistölle.

Palkinto jaettiin Itä-Suomen Lääketiedetapahtuman avajaisissa keskiviikkona.

Ville Männistö työskentelee Kuopion yliopistollisen sairaalaan (KYS) gastroenterologian yksikössä maksasairauksien spesialistina. Hän on toiminut maksasairauksien kotimaisena asiantuntijana esimerkiksi Duodecim-lehdessä. Lisäksi hän toimii alan luottamustoimissa, kuten Suomen edustajana Euroopan gastroenterologia- ja maksasairausjärjestössä.

Männistö on aktiivinen tutkija, joka on jo uransa alkuvaiheessa saavuttanut merkittävän tutkijan statuksen tutkimusalueellaan.

Kliinisen työn ja tutkimuksen ohella Männistö on toiminut ansiokkaasti sisätautien kliinisenä opettajana Itä-Suomen yliopistossa neljän lukuvuoden ajan ja osallistunut merkittävästi myös tohtoriopiskelijoiden koulutukseen. Hän on gastroenterologian erikoistumiskoulutuksen vastuuhenkilönä Itä-Suomen yliopistossa ja KYSissä.

Pohjois-Savon Lääkäriyhdistys ry jakaa vuosittain Martti Hämäläisen nimeä kantavan tunnustuspalkinnon nuorelle tutkijalle kannustukseksi tutkijan uralle. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.