Vesivahinkotarkastajina esiintynyt mieskaksikko iski taas – omaisuusrikoksia ilmi eri kunnissa

Poliisi tutkii omaisuusrikoksia, joissa varkaat ovat esiintyneet virheellisesti vesivahinkojen tarkastajina. Tuija Pauhu

Asta Tenhunen

Vesivahinkotarkastajana esiintyneet miehet ovat tehneet uusia omaisuusrikoksia. Kuopiossa Vehmersalmella kaksi miestä tuppautui heille entuudestaan vieraan ihmisen asuntoon viime sunnuntaina esiintyen vesijohtotarkastajina.

Poliisi varoittaa huijarien uudesta kikasta – varkaat esittivät vesijohtojen tarkastajaa

Tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä samalla tavoin esittäytyneet kaksi miestä kävivät varkaissa iäkkään vanhuksen asunnossa Pyhännällä.

Miehet soittivat puolen yön jälkeen asukkaan ovikelloa, väittivät saaneensa tiedon vesivahingosta ja ilmoittivat tarkastavansa asunnon. Kun miehet poistuivat, heistä toinen oli vienyt valetarkastuksen aikana vanhuksen omaisuutta.

Torstaiaamuna samalla tavoin esiintynyt mieskaksikko tuppautui asuntoon Taivalkoskella. Toinen miehistä väitti tarkastavansa asunnon vesiputket ja samaan aikaa toinen kiersi asunnossa ja varasti omaisuutta.

Tiedossa ei ole, onko kaikilla kerroilla kyse ollut samasta mieskaksikosta, mutta ainakin Vehmersalmella ja Pyhännällä mieskaksikolla oli vihertävät tai keltaiset liivit päällään, miehet olivat tummahiuksisia ja toinen heistä oli noin 170 senttiä pitkä ja toinen pidempi eli arviolta 180–190 senttiä.

Kyse voi olla samoista miehistä tai eri henkilöt ovat ottaneet saman tekotavan käyttöönsä eri paikkakunnilla. Kaikilla kerroilla kyse on ollut varkaista eikä tarkastajista.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut