Yle: Mika Kojonkoski irtisanottiin Kiinan mäkihyppymaajoukkueesta

Mika Kojonkoski on valmentanut kiinalaisia mäkihyppääjiä vuodesta 2018 lähtien. Juha Poutanen

Kaisu Lötjönen

Mäkihyppyvalmentaja Mika Kojonkoski on irtisanottu työstään viime viikonloppuna, kertoo Yle.

Kojonkoskella oli sopimus Kiinan mäkihyppymaajoukkueen valmennuksesta ensi kevääseen asti, mutta sopimus purettiin etuajassa puhelinsoitolla. Kojonkoski on pyytänyt irtisanoutumista kirjallisena, mutta ei ole sitä saanut.

Kojonkoski kertoo Ylelle, että hän vaati viime viikonloppuna selvitystä johtajalta siitä, miksi joukkueen naiskilpailijat tulivat kilpailuun itkien. Tunnin päästä hän sai puhelinsoiton, jossa yhteistyö purettiin.

Kojonkosken johtamistyyli ei aiemminkaan ole ollut kiinalaisten mieleen, sillä hän on saanut johtajilta kritiikkiä esimerkiksi siitä, ettei johtaminen ole tarpeeksi vaativaa.

Ylen mukaan Kojonkosken lisäksi yhteistyö kiinalaisten kanssa päättyi kaikilla ulkomaisilla toimijoilla, kun esimerkiksi valmennuksessa ja huoltopuolella olleet Janne Ylijärvi ja Janne Happonen lopettivat työn.

– Yksilönarvostus on pientä Kiinassa. Systeemi on tärkeää, johtaminen ja johtajat ovat tärkeitä. Minun ajatusmaailmani on erilainen. Ja myös tähän projektiin minulla on ollut erilainen ote, sillä tämä on ollut tavallaan minun luomukseni, Kojonkoski sanoo Ylelle.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut