Koronanyrkki antoi vahvan suosituksen: Maskit kasvoille kaupoissa Kuopiossa ja Siilinjärvellä

Pohjois-Savon alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki suosittelee edelleen vahvasti käyttämään kasvomaskia sisätiloissa.

Ryhmän mukaan maskia tulisi käyttää aina merkittävän riskin tilaisuuksissa, kuten sisätiloissa järjestettävissä massakonserteissa ja urheilutapahtumissa.

Koronanyrkki suosittelee, että maskia käytetään myös kaupoissa, sisätilojen kulttuuri- ja urheilukatsomoissa, sisäliikuntatiloissa, joukkueurheilussa ja liikennevälineissä sekä muissa pienen tai kohtalaisen riskin paikoissa ja toiminnoissa Kuopiossa ja Siilinjärvellä, joissa koronaepidemia jatkuu muuta Pohjois-Savoa selvästi pahempana.

Jo sata ihmistä altistunut koronalle Toivalan koululla – Siilinjärvi: "Tilanne yksi pahimmista koko epidemian aikana"

Koronan ilmaantuvuus Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä on korkealla tasolla Kuopion ja Siilinjärven tilanteen takia. Uudet tapaukset on todettu edelleen pääsääntöisesti 20–24-vuotiaiden nuorten keskuudessa Kuopiossa. Myös Siilinjärvellä uusien tartuntojen määrä on noussut. Muissa kunnissa on todettu vain yksittäisiä tapauksia.

Vaikka koronatilanne on mennyt huonompaan suuntaan, ei terveydenhuollon kapasiteetin riittävyys ole ollut koronanyrkin mukaan uhattuna.

Tartuntojen jäljityksessä on kuitenkin ollut ruuhkaa, mikä on voinut viivästyttää karanteeniin asettamista ja siten kasvattaa uhkaa epidemian leviämisestä.

19 uutta koronatartuntaa Pohjois-Savossa – jo 70 prosenttia asukkaista rokotettu kahdesti

Riski saada koronatartunta on nyt aiempaa suurempi, kun rajoituksia on löysätty ja samalla tapauksien määrä on noussut.

Koronanyrkki suosittaakin vahvasti koronarokotteen ottamista. Koordinaatioryhmä muistuttaa, että rokote on riskiryhmäläisille tehokas keino välttyä vakavalta taudilta ja että rokotetun riski saada vakava tauti on pieni.

Ryhmä vetoaa myös siihen, että kaikki noudattaisivat eristys- ja karanteenimääräyksiä sekä ilmoittavat tarvittavat altistumistiedot viranomaisille. Se muistuttaa, että tietojen salaaminen voi johtaa entistä pahempaan epidemiatilanteeseen ja että eristys- ja karanteenimääräysten rikkominen on rangaistava teko.

Koronatilanne Pohjois-Savossa: Lue täältä maakunnan tuoreimmat tiedot

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut