THL: Pohjois-Savossa raportoitu 55 uutta tartuntaa – suurin osa tapauksista kahdella paikkakunnalla

12-vuotias poika sai koronarokotuksen 24. syyskuuta. Emmi Korhonen
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella on raportoitu 55 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tapauksista 26 on todettu Kuopiossa ja 17 Siilinjärvellä. Pohjois-Savon maakuntaan, mutta Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Joroisissa on raportoitu kuusi uutta tartuntaa. Useammassa kunnassa on yksittäisiä uusia tapauksia.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana 399 koronatartuntaa. Epidemian alun jälkeen tartuntoja on tilastoitu 2745.

Pohjois-Savossa 85,6 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 70,4 prosenttia myös toisen rokoteannoksen.

Etelä-Savossa ensimmäinen annos on annettu 86 prosentille ja toinen annos 76,3 prosentille. Itä-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen annoksen on saanut 86,2 prosenttia ja toisen rokotteen 74,1 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut