Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaista koronarokotetta kehittävälle yhtiölle on nimitetty toimitusjohtaja

Suomalaista koronarokotetta kehittävä Rokote Laboratories Finland Oy on nimittänyt toimitusjohtajaksi farmasian tohtori Tuija Keinosen.

Keinonen on tehnyt pitkän uran alan lääketeollisuudessa ja toimitusjohtajana palveluliiketoiminnassa, viimeisimpänä Oy Medfiles Ltd:llä. Lisäksi hän toimii neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä useissa suomalaisissa bioalan yrityksissä, kuten syöpähoitoja kehittävässä TILT Biotherapeutics Oy:ssä.

– Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Tuija Keinosen johtamaan Rokote Laboratories Finlandia ja aloittamaan yhteistyön. Hänellä on pitkä kokemus menestyvän yrityksen rakentamisesta, kasvattamisesta ja johtamisesta sekä laaja kansainvälinen osaaminen ja verkostot toimialalta, toteaa hallituksen puheenjohtaja Seppo Ylä-Herttuala.

Rokote Laboratories Finland on uusi suomalainen koronarokotetta kehittävä yhtiö. Rokote hyödyntää Ylä-Herttualan tutkimusryhmän pitkään kehittämää geeninsiirtoteknologiaa, jota on kokeiltu jo useissa potilastutkimuksissa ja sydän- ja verisuonitautien sekä syöpien geeniterapiaan. Kesällä 2021 yhtiö sai yhdeksän miljoonan euron rahoituksen nenäsumutteena annosteltavan koronavirusrokotteen kehittämiseen.

Rahoituksen turvin yhtiö voi edetä FINCoVac-rokotekandidaatin valmistamisen käynnistämisessä ja varmistaa ihmisillä tehtävän testauksen ensimmäisen ja toisen vaiheen läpiviemisen. Koronarokote perustuu Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa tehtyyn tutkimukseen.

Molemmat yliopistot ovat myös Rokote Laboratories Finland Oy:n osaomistajia.

Keinonen aloitti tehtävässään 1. lokakuuta 2021.