Kuopion kolmessa koulussa on ilmennyt koronavirustartuntoja – Kuopiossa on todettu kolmen päivän aikana puolensataa tartuntaa

Kuopiolaisissa koulussa on todettu koronaa. Arkisto / Iida Mulari
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Kuopiossa Pirtin, Martti Ahtisaaren ja Vehmersalmen kouluissa on alkuviikon aikana tullut ilmi koronavirustartuntoja ja yhteensä useampia kymmeniä tartuntaan liittyviä altistumisia, kertoo Kuopion kaupunki. Altistuneita on tiedotettu aiheesta ja asetettu karanteeniin.

Kuopiossa on todettu viimeisen noin kolmen päivän aikana 53 uutta koronavirustartuntaa. Näistä 13 ovat olleet jo karanteenissa altistuksen vuoksi, yhdeksän on työpaikalta peräisin ja neljä yökerhosta. Kuuden kohdalla ei tietoa tartunnan lähteestä. Loput ovat joko kaveripiiristä tai perhealtistuksia.

Kuopion kaupungin tartuntatautien yksikkö joutuu priorisoimaan jäljitystyötä ja kohdentamaan voimavaransa todellisen leviämisriskin tapauksiin.

Kaupunki ei voi enää asettaa kaikkia kuopiolaisia karanteeniin, vaan se kohdentaa virallisia karanteeneja suuren riskin tilanteisiin.

Jatkossa ihmisten tulee itse ottaa vastuuta käyttäytymisestään saadessaan tiedon altistumisestaan ja noudattamaan karanteenin verrattavia olosuhteita, todetaan tiedotteessa.

Kuopion kaupunki tiedottaa koronatartunnoista kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin kirjattiin torstaina 39 uutta koronavirustapausta. Näistä 26 on Kuopiossa, yhdeksän Siilinjärvellä sekä kaksi Varkaudessa ja Suonenjoella.

Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät takautuvasti.

Oikaisu 8.10.2021, kello 13.47. Juttuun korjattu tieto, että altistumisia ei ole Neulamäen koulussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut