Hengitystieoireisetkin pääsevät pian vastaanotolle kotikunnissa – Ylä-Savon soten Enska-vastaanottoihin muutoksia

Enska-vastaanottotoimintaan tulee muutoksia 11. lokakuuta alkaen. Iida Mulari
Tiina Tynkkynen-Hieta

Tiina Tynkkynen-Hieta

Terveys

Ylä-Savon soten Enska-vastaanottotoimintaan tulee muutoksia 11. lokakuuta alkaen. Alueen Enska-vastaanotot palvelevat tuosta alkaen ajanvarauksella kaikkia asiakkaita.

Aikaisemmin infektio-oireisten hoito keskitettiin koronapandemian takia Iisalmen InfektioEnska-vastaanotolle. Iisalmessa erillään olleet InfektioEnska- ja AjanvarausEnska-vastaanotot yhdistyvät siis 11.10. alkaen yhdeksi Enska-vastaanotoksi.

Iisalmen Enska-vastaanoton sisäänkäynti on Riistakadun puoleisesta päätyovesta.

Myös Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän vastaanotot palvelevat ajanvarauksella kaikkia asiakkaita 11.10. alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei Kiuruvedeltä, Sonkajärveltä tai Vieremältä tarvitse lähteä esimerkiksi hengitystieoireisena Iisalmen Enska-vastaanotolle, vaan vastaanottoajan voi varata kotikunnasta.

Ylä-Savon sote suosittelee käyttämään tiloissaan edelleen kasvomaskia ja muistamaan hyvän käsihygienian.

Ajan voi varata puhelimitse arkisin kello 8–15 numerossa 017-272 4222 tai chat-palvelussa arkisin kello 8–15 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 9–16 soten verkkosivulla.

Iisalmen Enska-vastaanotolle voi varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelussa.

Epäillessään itsellään koronavirusta voi oirearvion tehdä osoitteessa www.omaolo.fi., josta saa oireiden perusteella toimintaohjeet.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat tämänhetkisen tiedon mukaan muun muassa kuume, kurkkukipu, yskä ja hengenahdistus. Tautiin voi liittyä myös lihaskipuja, väsymystä, nuhaa, pahoinvointia ja ripulia sekä maku- ja hajuaistin menettämistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut