Syksyn influenssarokotukset alkavat Kuopiossa – tällä kertaa ajanvarauksella

Viime syksynä influenssarokotusta joutui jonottamaan useita tunteja Kuopion pääterveysaseman edustalla. Juha Poutanen

Kaisu Lötjönen

Kuopion kaupungin influenssarokotukset alkavat pian. Aikuisten riskiryhmien rokotukset järjestetään tällä kertaa ajanvarauksella marraskuun ensimäisestä viikosta lähtien Kuopio-hallilla. Aiempina vuosina influenssarokotuksia on saanut jonottamalla terveysasemalle, ja esimerkiksi viime vuonna jonot olivat hetkittäin hyvinkin pitkiä.

Rokotusajanvaraus avautuu 18.10. ja aikoja on vapaana marraskuulle.

Kuopion maaseutualueiden terveysasemilla aikuisten riskiryhmien rokotukset toteutetaan joukkorokotuksina viikosta 46 alkaen. Maaseutualueiden asiakkaat voivat halutessaan varata ajan myös Kuopio-hallin rokotuksiin.

Kantakaupungin ja Pyörön alueen influenssarokotusten puhelinajanvaraus numerossa 044 718 6990 avataan 18.10. ja se on auki arkisin klo 8-15. Ajan voi varata 18.10. klo 8 alkaen myös sähköisestä ajanvarauspalvelusta ympäri vuorokauden: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut.

Neuvoloissa rokotetaan 6 kk-6 v lapset sekä raskaana olevat. Tarkempia tietoja löytyy www.kuopio.fi/neuvolat -sivulta.

Koululaisten ja opiskelijoiden rokotuksista tiedotetaan oppilaitosten omissa viestintäkanavissa.

Rokotuksiin tuleville suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Influenssarokotuksen Kuopio-hallissa ja joukkorokotuksissa saa vain THL:n ohjeen mukaisesti maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutettu henkilö. Maksuttoman kausi-influenssarokotteen saavista kohderyhmistä löytyvät tiedot Kuopion kaupungin sivulta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut