Kansanedustaja kanteli Itä-Suomen poliisin erävalvonnasta – ei aihetta moitteisiin

Ilmi ei tullut, että erävalvontaa tehneet poliisit ja erätarkastaja olisivat käyttäytyneet huonosti ketään kohtaan. Johanna Erjonsalo

Asta Tenhunen

Ilomantsilaisen kansanedustajan Hannu Hoskosen (kesk.) Itä-Suomen poliisista tekemä kantelu ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Hoskosen kanteli eduskunnan oikeusasiamiehelle viime talvena Itä-Suomen poliisin erävalvontaa tehneestä niin sanotusta susipartiosta sekä heidän päällystöesihenkilöstään Kuopion poliisiasemalla.

Hoskonen epäili eräpartion tehneen laittomia etsintöjä, uhkailleen metsästäjiä ja häirinneen laillista metsästystä. Eräpartion esihenkilön mukaan mitään tällaista ei ollut tapahtunut, vaan poliisi oli toiminut lain mukaan ja käyttäytynyt asiallisesti.

Asiasta antoivat lausuntonsa poliisilaitos ja Metsähallitus. Oikeusasiamiehen mukaan asiassa ei tullut ilmi, että eräpartio tai päällystöesihenkilö olisivat rikkoneet toimivaltuuksiaan.

Poliisilla ja erätarkastajilla on oikeus ja velvollisuus valvoa esimerkiksi aselupia ja metsästyslupia. Samalla eräpartio valvoo harvaan asutulla alueella myös liikennettä tekemällä esimerkiksi puhallutuksia autoilijoille.

Pientä osaa ihmisistä eräpartiotoiminta on ärsyttänyt etenkin siksi, että partion tarkoitukseksi on kerrottu myös mahdolliseen susien salametsästykseen puuttumisen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut