KYSin uusissa työasuissa on haluttu korostaa ekologisuutta ja käyttömukavuutta

Tänä syksynä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on otettu käyttöön uudet työasut. Mikrokuituinen työasu on väriltään raikkaan sininen.

– Uusien mikrokuituasujen elinkaari on pitkä. Vaatteiden materiaali on kierrätettävää polyesteriä ja elinkaarensa päässä ne käytetään vielä uudelleen raaka-aineeksi, kertoo tiedotteessa KYSin laitoshuoltopäällikkö Tea Rantamäki-Karjalainen.

Rantamäki-Karjalainen toteaa, että vaatteiden käyttöikä voi vaihdella käytöstä riippuen viidestä vuodesta aina kymmeneen.

Lääkäritakeissa puuvilla on korvattu ympäristöystävällisellä lyocellilla. Lisäksi mallistoon kuuluvat jo aiemmin käytössä olleet vaaleansininen vilutakki ja t-paita.

Asujen käyttäjät ovat olleet mukana uudistuksessa. Kyselyllä on selvitetty, millaisia ominaisuuksia työntekijät pitävät tärkeinä työvaatteissa. Esille nousivat hengittävyys, joustavuus sekä vaatteen miellyttävä ja kevyt tuntu.

– Uuden työasun kehittämisessä on ollut mukana viisi sairaanhoitopiiriä. Joka sairaalasta oli mukana koekäyttäjäryhmä: meiltä mukana oli noin kolmekymmentä henkeä erilaisista työtehtävistä, Rantamäki-Karjalainen kertoo.

Sakupe Oy tuottaa KYSille tekstiilihuoltopalvelut ja vuokraa työasut sairaalan käyttöön. Uudistuksen myötä vaatteiden vuokrakustannukset pysyivät lähes ennallaan. Aikaisemmin kysiläisten käytössä olleet työasut menevät seuraavaksi muiden Sakupen asiakkaiden käyttöön.

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Sanomat

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut