Kuopiossa liki sata uutta koronavirustartuntaa neljässä päivässä – sairaalassa kolme koronapotilasta enemmän kuin perjantaina

Arkistokuva koronananäytteenotosta. Tuire Punkki
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopiossa on todettu maanantaina 91 uutta koronavirustartuntaa. Luvussa on kaupungissa todetut uudet tartunnat noin neljän päivän ajalta.

Suurin osa uusista tartunnoista on perheensisäisiä. Tartunnan lähde ei ole selvillä 12 uuden tartunnan kohdalla.

Kuopion kaupunki kertoi lisäksi joukkoaltistumisista. Niitä on ollut Kuopion kristillisessä päiväkodissa, Saaristokaupungin Touhula-päiväkodissa, Lehtoniemen päiväkodissa ja Kelloniemen päiväkodissa.

Altistuneiden lasten vanhemmille on tiedotettu asiasta ja altistuneet asetettu karanteeniin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin kirjattiin Pohjois-Savosta viime perjantain jälkeen 79 uutta koronavirustartuntaa. Näistä suurin osa on Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Rekisterin tiedot päivittyvät viiveellä.

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella oli THL:n mukaan maanantaina sairaalahoidossa 21 koronapotilasta, joista tehohoidossa oli kolme. Sairaalassa on nyt KYSin erva-alueella kolme potilasta enemmän kuin viime perjantaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut