Kauppakamarit vetosivat kansanedustajiin tekniikan koulutuksen puolesta Itä-Suomen yliopistolle

Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa tarvitaan välittömästi osaajia tekniikan, kaupan, hallinnon ja oikeustieteen aloille sekä tietojenkäsittelyyn ja tietoliikenteeseen, todetaan Kuopion alueen kauppakamarin ja Pohjois-Karjalan kauppakamarin yhteisessä tiedotteessa.

Kauppakamarit luovuttivat yhteisen puoltavan kannanoton Itä-Suomen yliopistolle tekniikan alan koulutusvastuuhaun tueksi Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajille torstaina.

Kauppakamarit pitävät elinkeinoelämän kehittymisen kannalta tärkeänä, että Itä-Suomen yliopistolle myönnettäisiin tekniikan alan koulutusvastuu.

Kauppakamarien mukaan Itä-Suomen yliopiston esittämä tekniikan alan diplomi-insinöörikoulutusvastuu vastaa elinkeinoelämän tämänhetkiseen tarpeeseen.

Yritysten mielestä keskeisimmät tavat ratkaista akuuttia osaajapulaa ovat muun muassa yritysten ja oppilaitosten yhteistyön tiivistäminen, tutkinto-, muunto- ja täydennyskoulutusten määrän lisääminen sekä koulutuksen sisältöjen kehittäminen vastaamaan paremmin työelämän tarpeita.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut