Pohjois-Savon koronanyrkillä myönteistä kerrottavaa: Epidemiatilanne on parantunut maakunnassa monesta eri syystä

Ihmisiä jonottamassa koronarokotukseen Kuopiossa. Arkistokuva. Marika Löf
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Pohjois-Savon koronaepidemiatilanne on paranemassa, totesi maakunnan alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki kokouksessaan maanantaina.

Tilanne on parantunut sen vuoksi, että koronaviruksen ilmaantuvuus on pienentynyt ja tartunnan lähde on saatu selville yli 80:ssa prosentissa tapauksista. Myöskään altistuneiden jäljityksessä ole enää entisenlaista ruuhkaa. Lisäksi sairaanhoidon kuormitus on pysynyt Pohjois-Savossa kohtuullisena.

Koronanyrkki toteaa, että tässä epidemiatilanteessa rokottautuminen on paras keino hillitä epidemian leviämistä ja suojautua vakavalta tautimuodolta.

Koronanyrkin mukaan tarvetta uusille suosituksille tai rajoituksille ei ole. Kaikkien on hyvä noudattaa hygieniaohjeita sekä käyttää maskia silloin, kun etäisyyksiä ei voi ylläpitää.

Jos tietää altistuneensa koronalle ja saa siihen sopivia oireita, on hyvä hakeutua testiin tai tehdä ensin kotitesti. Eristys- ja karanteenimääräyksiä pitää noudattaa, ja hengitystieoireisena tulee jäädä kotiin, vaikka koronaa ei olisi todettukaan.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut