Osallistu jääveikkaukseen! Viisi järveä mukana Savon Sanomien perinteisessä kisassa

Kallavesi jäätymässä marraskuussa 2002. Olli Herranen
Seppo Kononen

Seppo Kononen

Talvi on jo näyttänyt tapansa maan pohjoisosissa, ja Lapissa on saatu lunta paikka paikoin jopa kymmeniä senttejä. Väistämättä talvi tekee tuloaan myös Savoon, joten on aika ryhtyä taas veikkailemaan maakunnan järvien jäätymistä. Veikkaukseen voit osallistua tästä.

Vuodet eivät ole veljeksiä, sanotaan. Jääveikkauksessa jos missä tämä on tullut todistetuksi kerran jo toisenkin – koskaan ei voi sanoa varmasti etukäteen, minä päivänä tai edes missä kuussa järvet saavat talvisen jääkantensa tai sulavat avovedeksi keväällä. Vuotuiset vaihtelut ovat olleet 2000-luvulla suuria myös maakunnan sisällä.

Ennen muuta jäätymisen ajankohta on heitellyt jopa parilla kuukaudella. Keväällä erot ovat selvästi pienemmät. Lyhimmillään kunnon talvikausi on saattanut supistua Savossa kolmeen-neljään kuukauteen.

Miten talventulo etenee nyt toisen koronavuoden 2021 lopulla. Päästäänkö koko maakunnassa pilkille jo tämän vuoden nimiin vai pitääkö pilkkimisten odotella ensi vuoden puolelle? Sitä tässä nyt sopii itse kunkin pohtia lähipäivinä.

Savon Sanomien perinteisessä jääveikkauksessa ovat mukana tutut viisi järveä lehden levikkialueen eri puolilta. Keski-Savosta on mukana Pieksänjärvi, Sisä-Savosta Suonteenselkä, Kuopion seudulta Kallavesi, Koillis-Savosta Juojärvi ja Ylä-Savosta Porovesi.

Veikkaukseen voi osallistua joko oheisella kupongilla tahi vaihtoehtoisesti Savon Sanomien verkkolehden välityksellä. Kirjalliset vastaukset lähetetään osoitteeseen Savon Sanomat / toimitus, PL 68, Vuorikatu 21, 70 100 Kuopio. Kuoreen on syytä lisätä merkintä Jääveikkaus.

Vastauksia otetaan vastaan 7.11.2021 saakka. Tarkin veikkaus viiden järven jäätymisestä palkitaan 200 euron, toiseksi paras 100 euron ja kolmanneksi paras 50 euron lahjakortilla. Viidelle seuraavalle on luvassa tavarapalkinto.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut