Koronarokotusten kolmas kierros käynnistyy Pohjois-Savossa – Kuopio järjestää viimeiset walk-in-rokotukset

Kuopio alkoi järjestää walk-in-rokotuksia Kuopio-hallilla elokuussa. Aake Roininen

Janne Niiranen, Sirpa Ylönen

Kuopion kaupunki aloittaa kolmannen kierroksen koronarokotukset Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiistaina antaman aiempaa laajemman suosituksen mukaisesti.

Myös Siilinjärvellä ja Ylä-Savon soten alueella ajanvaraus kolmanteen rokotukseen on avattu aiempaa laajemmalle kohderyhmälle.

Varkaus alkaa antaa kolmansia annoksia aiempaa laajemmalle ryhmälle, kunhan saa organisoitua rokotuksen.

Jatkossa kolmansia rokotuksia annetaan kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta.

Kolmatta annosta suositellaan myös kaikille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville, jotka sairastavat vakavaa sairautta, kuten esimerkiksi vaikeaa puolustusjärjestelmän häiriötä, vaikeaa kroonista munuais-, keuhko- tai sydänsairautta, kenellä on aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti tai kenelle on tehty elin- tai kantasolusiirto.

Kolmannen rokotuksen voi saada, kun toisesta annoksesta on kulunut puoli vuotta.

Kuopiossa kolmannet rokotteet annetaan pääterveysasemalla Savotalolla tai sen voi saada myös Kuopio-hallille varatun influenssarokotuksen yhteydessä, mikäli kolmannen annoksen kriteerit täyttyvät.

Kuopio järjestää maaseutualueiden terveysasemille rokotuspäiviä, joista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Kuopio herättelee vielä niitä, jotka eivät ole ottaneet ensimmäistä tai toista koronarokotusta ensi viikon maanantaista keskiviikkoon Kuopio-hallilla pidettävillä walk-in-rokotuspäivillä.

Walk-in-rokotukset on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille kuopiolaisille ja Kuopiossa opiskeleville.

Kaupunki muistuttaa, että ensimmäisen ja toisen koronarokotteen välillä tulee olla kulunut aikaa vähintään kuusi viikkoa.

Maaseutualueiden terveysasemille järjestetään koronarokotuksille omia päiviä, joista tiedotetaan erikseen.

Kaupungin mukaan ensi viikon walk-in-rokotukset ovat viimeiset Kuopiossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut