Savossa siirrytään talvinopeusrajoituksiin ensi viikolla

Nopeusrajoituksia alennetaan koko maassa lokakuun aikana. Johanna Erjonsalo
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Maanteiden nopeusrajoituksia alennetaan liikkujien turvallisuuden vuoksi koko maassa lokakuun aikana.

Nopeusrajoitukset on vaihdettu viimeistään perjantaina 29. lokakuuta. Pääosin vaihto tapahtuu torstaina 28. lokakuuta. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Pohjois-Savon ely-keskuksen alueella 100 kilometriä tunnissa -nopeusrajoituksia jää talveksi voimaan yhteensä 305 kilometrin matkalle.

Vuorela – Siilinjärvi -välisellä moottoritieosuudella 120 kilometriä tunnissa -rajoitus alenee talvikaudeksi 100 kilometriin tunnissa. Lisäksi 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus muuttuu eräillä mutkaisilla ja kapeilla teillä talveksi 70 kilometriin tunnissa.

Pohjois-Savossa on tulevana talvikautena 100 kilometriin tunnissa -rajoitus muun muassa Viitostiellä välillä Joroinen–Varkauden portti, Kellolahti–Vuorela, jossa on muuttuva rajoitus, Vuorela–Siilinjärvi ja Iisalmen ohikulkutiellä.

Etelä-Savossa sata kilometriä tunnissa -nopeusrajoitus on muun muassa Viitostiellä välillä Mikkeli–Juva ja tiellä numero 88 Vieremällä välillä Salahmi–Nissilä.

Huonoilla keleillä on usein syytä käyttää merkeillä osoitettua alhaisempaa ajonopeutta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut