Lotjan hylky poistetaan pian Saaristokaupungin Niittylahdesta

Niittylahden hylky Saaristokaupungissa on vaivannut ranta-asukkaita. kuopion karttapalvelu kuvakaappaus
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopion Saaristokaupungin Niittylahteen uponnut lotjan hylky poistetaan virkistyskäyttöhaitan vuoksi ranta-asukkaiden aloitteesta. Poistotyö alkaa 25. lokakuuta, ja sen on määrä olla valmis 7. marraskuuta.

Työn tilaa Kuopion kaupunki ja Lehtoniemen osakaskunta, ja sen toteutuksesta vastaa Navitie Oy. Purkutöissä käytetään kaivinkonetta ja lauttaa.

Lauttaa säilytetään purkutyön ajan hylyn vieressä. Myöhemmässä vaiheessa alueen turvallisuus varmistetaan sukeltamalla. Työ voi aiheuttaa veden väliaikaista samenemista Kallaveden Niittylahden alueella.

Vuosien varrella Niittylahden hylky on aiheuttanut asukkaissa paljon huolta ja myös oikeita vaaratilanteita. Vedenpinnan ollessa erityisen matalalla alueen lapset pääsevät hylylle vaikka kahlaten. Huolta on herättänyt ennen kaikkea hylyn metallirunko.

Uimareita viiltelevä hylky kaivetaan ylös ehkä loppusyksyllä – "seuraan päivittäin tätä venäläistä rulettia"

Jättiläinen on maannut kuopiolaisen lahden pohjassa lähes 70 vuotta – Paikalliset pitävät turvallisuusriskinä: "Yksi jo lähti tikattavaksi"

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut