Eino Solje on Vuoden nuori kliininen tutkija

Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Tutkimusryhmän johtaja, dosentti Eino Solje Itä-Suomen yliopistosta Kuopiosta on saanut Vuoden nuori kliininen tutkija -palkinnon. Solje, 31, on arvostettu ja kansainvälisesti verkostoitunut otsalohkodementian tutkija.

Vuoden nuori kliininen tutkija -palkinto myönnetään vuosittain merkittävää kliinistä tutkimustyötä tekevälle lääkärille, jonka valmistumisesta on enintään kymmenen vuotta.

Solje toimii otsalohkodementian tutkimusryhmän johtajana Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa ja on parhaillaan myös vierailevana tutkijana Brescian yliopistossa Italiassa.

Soljen mukaan muistisairauksiin löydetään vielä parantavia lääkehoitoja.

– Uskon että työikäisten epätyypillisiin sairauksiin hoidot tulevat löytymään nopeammin. Niissä korostuu perinnöllisten tekijöiden merkitys, mikä helpottaa niiden tutkimista. Siksi näiden tautien varhaisdiagnostiikan kehittäminen ja tautimekanismien selvittäminen onkin erittäin tärkeää, hän sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut