Nuorten työttömyys väheni, mutta pitkäaikaistyöttömiä on yhä enemmän Pohjois-Savossa

Arkistokuva. Tomi Glad

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savossa työttömien työnhakijoiden määrä väheni syyskuussa 2000 ihmisellä edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Syyskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli noin 10 700.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 9,5 prosenttia, mikä on 1,8 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 10,1 prosenttia.

Erityisesti nuorten työttömyys on vähentynyt: alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa 1350 eli 5,5 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä oli 4700, mikä on 14 % vuoden takaista enemmän. Pitkäaikaistyöttömien määrä on kuitenkin laskenut parin viimeisen kuukauden aikana.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois-Savossa, eniten Varkauden seudulla (25 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (7,4 %) ja vastaavasti korkein Koillis-Savossa (11,4 %).

Syyskuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 4 300.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut