Kuopion kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä edelleen tietyissä tilanteissa

Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittelee kaupunkilaisille maskin käyttöä aina, kun turvavälien pitäminen ei onnistu. Arkisto / Iida Mulari

Kaisu Lötjönen

Kuopion kaupunki suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä tietyissä tilanteissa parantuneesta koronaepidemiatilanteesta huolimatta.

Kuopion suosittelee yhä maskin käyttöä tilanteissa, joissa turvavälejä on mahdoton tai haastava pitää.

Suositus koskee esimerkiksi kouluja, joissa maskisuositusta yli 12-vuotiaille jatketaan lähiviikkojen ajan. Syitä suosituksille ovat erityisesti syyslomalla tapahtuneet matkustamiset ja sosiaalisten kontaktien lisääntyminen sekä liikkeellä olevat muut ylähengitystietulehduksia aiheuttavat virustaudit. Kaupunki muistuttaa myös, että lähiviikkoina yli 12-vuotiaiden kaksi rokotusannosta saaneiden osuus kasvaa.

Pohjois-Savon alueellinen koronanyrkki tiedotti maanantaina, että koronaepidemia osoittaa laantumisen merkkejä. Kuopio kuitenkin huomauttaa, että epidemialla on paikallisia eroja.

Koronanyrkki: Epidemia laantumassa Pohjois-Savossa, ei uusia rajoituksia

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut