Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Savon Aaltojen uudet juontajat: Kuopion entinen torivalvoja löysi vieläkin savolaisemman ammatin

Savon Aaltojen uusina juontajina aloittavat Johanna Wester, 45 ja Johannes Teppo, 34.

Molemmat aloittavat työnsä maanantaina 1.11. ja silloin heidät kuullaan myös ensimmäistä kertaa äänessä Savon Aaltojen taajuuksilla.

– Minua ainakin jännittää. Se on sikäli erikoinen fiilis, etten ole kokenut jännitystä ihan vastikään. Tämä on uutta ja kiehtovaa, Teppo tunnelmoi.

Wester on samoilla linjoilla.

– Jännitän, mutta samalla odotan ihan kauheasti. Hirveä halu on päästä tekemään. Tämähän on jotain sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt, eli nyt ollaan uuden edessä.

Kaksikon tausta on lievästi sanottuna monipuolinen. Isänsä Jaakko Tepon lailla musiikki on Johanneksen verissä, ja hän on tunnettu muun muassa Kaukolasipartio-bändistään, joka laittoi 11 vuoden musisoinnin jälkeen pillit pussiin pari viikkoa takaperin, ainakin totutussa kokoonpanossaan.

– Sen lisäksi olen ollut DJ kymmenen vuotta ja yrittäjä vuodesta 2010 lähtien. Viimeiset vuodet olen toiminut Kuopion torivalvojana, aika joka paikan höylänä sielläkin, hän hymähtää.

Teppo on kotoisin Joensuusta, mutta sukujuuret löytyvät syvältä Savosta. Vaimon perässä mies itsekin muutti Kuopioon neljä vuotta takaperin.

– Savolaisuus on tullut äidin ja isän maidossa. Niin ne kovasti väittää, että olen supliikkimies, nyt se punnitaan.

Koulutukseltaan Teppo on ravintolakokki.

– Nyt teen ensiluokkaisia nakkisämpylöitä pohjoissavolaisista raaka-aineista, hän myhäilee.

– Radiohomma on kyllä unelmaduuni: tykkään kovasti olla savolainen ja nyt pääsen olemaan oikein kunnolla savolainen ja olemaan vielä savolaisten kanssa. Jos mietitään Kuopion torivalvojaa savolaisempaa ammattia, niin paikallisradion juontaminen on siitä ainoa mahdollinen siirtymä, Teppo nauraa.

Wester taasen keikkailee JezzBandin mukana solistina, ollut aiemmin mukana muun muassa harrastajateattereissa, matkailun kehittämisessä, ravintola-alalla ja erilaisissa tapahtumatuotannoissa. Takataskusta löytyy Pieksämäen kulttuuripalkinto sekä vuoden yrittäjäpalkinto.

– Minulla on hyvin kirjava tausta ja uskon, että siitä on paljon hyötyä tässä. En ole koskaan osannut rajata sitä mitä lähden tekemään, en pelkää tarttua uusiin asioihin, hän hymyilee.

Myös Westerin tausta on vahvasti savolainen.

– Olen syntyjäni Heinävedeltä, lapsuus ja nuoruus menivät Varkaudessa ja siltä olen Leppävirran Sorsakosken kautta mennyt Pieksämäelle. Kuopioon eksyin vajaa kolme vuotta sitten.

Mitä kaksikko sitten lupaa tuottaa marraskuusta alkaen kuulijoiden korvakäytäviin?

– Päivittäisten ja puhuttavien uutisaiheiden lisäksi haluan ennen kaikkea tehdä hyvän mielen radio-ohjelmia, joista hyvä mieli voisi tarttua kuulijallekin, Teppo pohdiskelee.

– Mielelläni tulen myös erilaisiin tapahtumiin: minulle saa laittaa kutsua pienistä kissanristiäisistä suurempiinkin kinkereihin. Olemme valmiita tulemaan kentälle ja jalkautumaan savolaisten pariin, hän jatkaa.

– Kollega vei juuri jalat suustani. Pidetään hyvä ja rento meininki, Wester päättää.