Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suhdannetilanne on Pohjois-Savossa hyvä, mutta odotukset hieman laskevat – "Osaajatarve on pahentunut ja on meillä Pohjois-Savossa maan pahin"

Pohjoissavolaisten yritysten suhdannetilanne vuoden kolmannella neljänneksellä on hyvä, useaan muuhun alueeseen verrattuna jopa parempi, selviää Elinkeinoelämän keskusliiton ja Kuopion alueen kauppakamarin tuoreimmasta suhdannebarometristä.

Loppuvuodelle suhdannenäkymät heikkenevät. Suhdannenäkymiä laskee se, että pandemiasta palautumisen kasvun pyrähdys on laantumassa. Erityisesti kasvun esteenä on yhä paheneva osaajapula ja materiaalipula.

–  Osaajatarve on koko vuoden ajan pahentunut ja on meillä Pohjois-Savossa maan pahin. Maailmanlaajuinen komponenttipula ja materiaalikustannusten nousu heikentävät edelleen yritystemme kilpailukykyä, jolloin erityisesti tuotannon tehokkuus, korkea osaaminen ja toimiva logistiikka nousevat suureen arvoon. Nyt on siis oikea aika investoida tuottavuuteen ja infraan, sanoo Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen.