Kuopiossa on todettu yli 30 uutta koronatapausta – Siilinjärvellä ilmennyt koronatartuntoja kahdessa koulussa

Koronatestauspaikka Kuopion pääterveysasemalla. Minna Lyytinen

Aku-Pekka Mölsä, Janne Niiranen

Kuopiossa on todettu viime viikon torstain jälkeen 32 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tapauksista 15 on todettu ihmisillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa altistumisen vuoksi.

Kuusi tartuntaa on saatu perheen sisältä ja kuusi kaveripiiristä. Yksi tapaus on peräisin ulkomailta.

Neljässä tapauksessa tartunnan lähteestä ei ole tietoa.

Kuopion kaupungin mukaan Vehmersalmen päiväkodissa ja koulussa on ollut koronatartuntoja ja altistumisia. Kaupunki on tavoittanut vanhemmat tapausten tiimoilta.

Siilinjärvellä Kasurilan alakoulussa on tullut tänään maanantaina ilmi koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä altistuksia. Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikolla. Terveysviranomainen on asettanut karanteeniin noin 25 henkilöä, tiedottaa Siilinjärven kunta.

Perjantaina 29.– ja lauantaina 30. lokakuuta välisenä aikana on tullut ilmi koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä altistuksia Toivalan alakoulussa. Altistumiset ovat tapahtuneet niin ikään viime viikolla. Terveysviranomainen on asettanut karanteeniin noin 15 henkilöä.

Asiasta on jo tiedotettu perheitä, joita asia koskee. Karanteenin asetetut oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Muut oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämään tartuntatautirekisteriin kirjattiin maanantaina 36 uutta koronatartuntaa Pohjois-Savosta.

Tapauksista 21 on todettu Kuopiossa. Leppävirralla ja Siilinjärvellä on raportoitu kuusi uutta tartuntaa. Muissa kunnissa on todettu vain yksittäisiä tapauksia. Rekisterin tiedot päivittyvät viiveellä.

(1.11.2021 klo 19.14. Juttuun lisätty Siilinjärven koronatartunnat. Otsikkoon lisätty Siilinjärven tartunnat.)

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut