Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karannut koira häiritsi työmatkaliikennettä Kuopion moottoritiellä

Karannut suomenajokoira häiritsi aamun työmatkaliikennettä Kuopion moottoritiellä Särkilahden kohdalla. Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että valjaissa oleva ajokoira liikkui moottoritien kaistojen välissä ja on myös osunut autoon.

– Se juoksi partiota karkuun ja hävisi pois tieltä, kertoo komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta.

Ruskea-valkoinen suomenajokoira juoksi Prisman kohdalta pois tieltä etelään Särkilahden suuntaan, osumasta huolimatta, neljällä jalalla. Joutjärvi arvioi, että koira tarvitsee eläinlääkäriä autoon törmäyksen vuoksi.

– Varmasti on sellaisia vammoja, että on syytä käyttää arvioitavana.

Poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen moottoritiellä liikkuvasta koirasta hieman ennen aamuseitsemää ja hätäkeskus sai tapauksesta "useamman yhteydenoton". Poliisi ei epäile koiranomistajaa rikoksesta, mutta omistajaa pyydetään ilmoittamaan koiran löytymisestä hätäkeskukseen.

– Ei ole todellakaan aamuruuhkassa koiralla kovin mukava paikka ollut, mutta toivottavasti omistaja löytää ja käyttää koiran eläinlääkärissä.

Poliisi joutuu Joutjärven mukaan lopettamaan tiellä liikkuvan eläimen liikenneturvallisuuden takia, mikäli eläintä ei saada houkuteltua pois tieltä.

– Tässä tapauksessa ei onneksi tarvinnut ryhtyä koiraa lopettamaan.