Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Varkauden kerrostaloasunnon räjähdyksen syy selvisi

Räjähdys kerrostaloasunnossa Varkaudessa johtui höyrystyneestä bensiinistä.

Kerrostalon toisessa kerroksessa olevassa yksiössä sattui voimakas räjähdys Kauppakadulla sunnuntai-iltana.

Poliisin mukaan tutkinnassa on ilmennyt, että asunnossa oli käsitelty todennäköisesti bensiiniä, joka oli höyrystynyt pienehköön asuntoon.

Höyrystynyt bensiini oli tuleen syttyessään räjähtänyt. Toistaiseksi tiedossa ei ole, oliko asunnossa ollut henkilö sytyttänyt bensiinin tarkoituksella vai oliko se syttynyt vahingossa.

Asunnossa ollut mies menehtyi itse räjähdyksessä.

Mies oli muuttanut hiljattain muualta Suomesta Varkauteen. Hän oli syntynyt vuonna 1989. Mies oli luvallisesti kirjoilla vuokra-asunnossa, jossa räjähdys tapahtui.

Poliisin mukaan miehellä ei ollut poliisin tiedossa olevaa rikostaustaa. Poliisi kuvasi asiaa sanomalla, ettei henkilö ollut "poliisin vanha tuttu". Vainajan henkilöllisyys varmistetaan vielä tarkemmin tutkimuksin.

Poliisin tutkinnan mukaan räjähdyksen aiheuttanut mies oli asunnossa yksin. Poliisi ei epäile tapahtumiin liittyvän muita epäiltyjä.

Tulipalo oli raju ja levisi porraskäytävään

Räjähdys tapahtui sunnuntai-iltana noin kello 22.52. Silloin tapahtumasta alkoi tulla hätäpuheluja hätäkeskukseen. Räjähdys kuului ympäristöön ja näkyi tulipalona ja savuna.

Kerrostalon sisäpihan puolella ollut yksiön parveke putosi räjähdyksen voimasta alas pihalle. Sen mukana irtosi myös seinän rappauksia.

Tulipalo asunnosta vaurioitti myös viereistä porraskäytävää, joka nokeentui pahoin. Aineelliset vahingot asunnossa ja rappukäytävässä ovat isommat kuin esimerkiksi normaalissa asuntopalossa.

Räjähdyksen jälkeen, mutta ennen poliisin maanantaista rikospaikkatutkintaa joku kuvasi asunnosta videon, joka myös julkaistiin sosiaalisessa mediassa. Videosta ei käy ilmi, onko kuvaajalla asunnossa kuvaamiseen asunnon omistajaa lupaa.

Videolta näkyy joka tapauksessa, ettei räjähtäneessä asunnossa ollut ollut juurikaan kalusteita.

Bensahöyryissä aina palon vaara

Höyrystyneestä bensiinistä syttyneet tulipalot tai räjähdykset eivät ole erityisen harvinaisia, mutta harvinaista on, että räjähdys tapahtui pienessä asunnossa kerrostalon sisällä niin, että vahingot ovat niin isoja kuin Varkauden tapauksessa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä sekä kuolemansyyntutkintana. Teknistä ja muuta tutkintaa jatketaan vielä. Tiedossa ei vielä, selviääkö räjähdyksen mahdollinen tahallisuus tai vahinko vielä tarkemmin.

Poliisi kertoi Savon Sanomille jo maanantaina, ettei tiedossa ollut ainakaan siinä vaiheessa mitään sellaista, jonka mukaan asukas olisi etukäteen varoittanut räjäytyksestä tai itse uhkaillut käsittelevänsä palavia nesteitä asunnossa.