Hiiltyneeseen eläimen päähän ei liity rikosta – kyseessä ei ollut syöty koira

Koiraansa ulkoiluttaneet miehen löysivät nuotiopaikan ja sen luo jätetyt eläimen raadon osat syyskuussa. Marita Tiihonen

Asta Tenhunen

Suonenjoelta syyskuun lopulla löytynyt eläimen pää oli peräisin ketusta.

Suonenjoen Kärkkäälässä maastossa olleelta nuotiopaikalta löytynyt eläimen pää ei ollut koiran pää, vaikka osa metsästäjistä ja muistakin ihmisistä oli epäillyt, oliko koira tapettu ja osin paistettu. Myös poliisi oletti kuvien perusteella eläimen pään kuuluneen mahdollisesti koiralle.

Poliisi tutkitutti pään ja eläimen raajat Ruokavirastossa. Eläimen keskiosaa ei löytynyt.

Ruokaviraston laboratorio antoi lausunnon poliisille. Poliisin mukaan eläimen osat kuuluivat nuorelle ketulle eivätkä ne ole peräisin lemmikkikoirasta.

Poliisin mukaan eläimen kuoleman syytä on mahdoton selvittää. Kettu oli voinut kuolla luonnollisesti, sen oli voinut ihminen tappaa tai eläin oli voinut kuolla esimerkiksi liikenneonnettomuuden yhteydessä.

Joku oli käristänyt eläimen raatoa nuotiossa, mutta tiedossa ei ole miksi. Raadon osien jättäminen nuotion lähelle oli mautonta, mutta poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta ja tutkinta päättyy tähän.

Löytyneistä eläinten osista liikkui syksyn aikana runsaasti huhua ja poliisille ilmoittautui ihmisiä, jotka epäilivät koiransa joutuneen varastetuksi ja syödyksi. Sellaista ei kuitenkaan tullut tutkinnassa ilmi.

Maastosta löytyneessä eläimen raadossa ei ollut tunnistussirua

Jo kolme ihmistä ilmoittautui grillatun koiran pään omistajaksi – poliisin mukaan selvyyttä asiassa ei vielä ole

Irtileikattujen koiran osien tapaus ei ole vielä selvinnyt – "Kukaan ei ole kysellyt koiransa perään"

Metsästäjät tekivät järkyttävän löydön – Irtileikattu koiran pää ja suolet nuotion vieressä: "Sitä mahdollisuutta ei voi sulkea pois"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut