Lignell & Piispanen palkittiin – Australia ja Meksiko uusimmat vientimaat

Kirsi Räikkösen mukaan muun muassa luonnon raaka-aineet ovat tuoneet yrityksen tuotteille menestystä. Aake Roininen
Jukka Patrakka

Jukka Patrakka

Kuopiolainen alkoholivalmistaja Lignell & Piispanen sai torstaina Kuopion alueen kauppakamarin Kunnian kukko -kansainvälistymispalkinnon.

Lignell & Piispanen on kauppakamarin mukaan pitänyt kansainvälisen liiketoiminnan kasvustrategian ytimessä. Lisäksi yritys edistää matkailun kehittymistä ja kunnioittaa kestävän kasvun periaatteita.

Yrityksen tuotteet ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta 1900-luvulta lähtien.

Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen kertoo, että luonnon raaka-aineet ja huippulaatu puhuttelevat maailmalla.

– Vienti on piristynyt selkeästi markkinoiden avauduttua. Menestys maailman arvostetuimmissa alkoholialan kilpailuissa sekä pitkäjänteisyys näkyvyyden ja yhteistyön kehittämisessä tuottavat tulosta.

Kansainvälistymisen painopisteenä on Metsästä lasiin -filosofiaa tukevien Premium brändien kehittäminen kuten Gustav-tuoteperhe ja Loimu-glögit.

Tärkeimpiä vientikohteita ovat Keski-Eurooppa, Baltia, Kanada, Iso-Britannia, Pohjoismaat, Kiina, Hong Kong, Taiwan, Venäjä ja Kazakstan. Tuoreimpia markkina-avauksia ovat Italia, Belgia, Ranska, Australia sekä Meksiko.

Lignell & Piispanen on vuonna 1852 perustettu alkoholitalo ja Suomen kolmanneksi vanhin edelleen toimiva ja saman suvun omistuksessa oleva perheyritys.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut