Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lignell & Piispanen palkittiin – Australia ja Meksiko uusimmat vientimaat

Kuopiolainen alkoholivalmistaja Lignell & Piispanen sai torstaina Kuopion alueen kauppakamarin Kunnian kukko -kansainvälistymispalkinnon.

Lignell & Piispanen on kauppakamarin mukaan pitänyt kansainvälisen liiketoiminnan kasvustrategian ytimessä. Lisäksi yritys edistää matkailun kehittymistä ja kunnioittaa kestävän kasvun periaatteita.

Yrityksen tuotteet ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta 1900-luvulta lähtien.

Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen kertoo, että luonnon raaka-aineet ja huippulaatu puhuttelevat maailmalla.

– Vienti on piristynyt selkeästi markkinoiden avauduttua. Menestys maailman arvostetuimmissa alkoholialan kilpailuissa sekä pitkäjänteisyys näkyvyyden ja yhteistyön kehittämisessä tuottavat tulosta.

Kansainvälistymisen painopisteenä on Metsästä lasiin -filosofiaa tukevien Premium brändien kehittäminen kuten Gustav-tuoteperhe ja Loimu-glögit.

Tärkeimpiä vientikohteita ovat Keski-Eurooppa, Baltia, Kanada, Iso-Britannia, Pohjoismaat, Kiina, Hong Kong, Taiwan, Venäjä ja Kazakstan. Tuoreimpia markkina-avauksia ovat Italia, Belgia, Ranska, Australia sekä Meksiko.

Lignell & Piispanen on vuonna 1852 perustettu alkoholitalo ja Suomen kolmanneksi vanhin edelleen toimiva ja saman suvun omistuksessa oleva perheyritys.