Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotihoidon työntekijällä koronavirustartunta Kiuruvedellä – vanhuksia ja työntekijöitä altistunut virukselle

Kiuruveden kotihoidon työntekijällä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Ylä-Savon sotekuntayhtymä. Tiedotteen mukaan koronavirukselle on altistunut 15 kotihoidon työntekijää, jotka on asetettu karanteeniin. Lisäksi 20 Kiuruveden Rinnekodin vuokra-asunnoissa asuvaa kotihoidon asiakkuuden piirissä olevaa vanhusta on voinut altistua virukselle. Ylä-Savon sotekuntayhtymän asumispalveluiden päällikkö Jaana Hyttinen teroittaa, että altistumiset ovat vain mahdollisia altistumisia.

– Henkilökunta on suojautunut asianmukaisesti asiakastyössään. Käytämme kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia ja suojahanskoja.

Hyttisen mukaan työntekijän koronavirustartunta todettiin torstaina. Sotekuntayhtymä on tavoittanut kaikki mahdollisesti virukselle altistuneet kotihoidon asiakkaat ja heiltä on otettu koronavirusnäytteet. Tieto mahdollisesta altistumisesta on kerrottu Hyttisen mukaan myös asianosaisten kotihoidon asikkaiden omaisille.

Altistuneiden 15 työntekijän asettaminen karanteeniin ei ole tällä hetkellä vaikuttanut kunnan kotihoidon toimintaan. Hän kertoo, että kaikki Kiuruveden kotihoidon asiakkaat pystytään hoitamaan suunnitelmien mukaisesti.

– Olemme saaneet korvattua vuorot sijaisjärjestelyillä ja yhteistyöllä toisten kotihoidon yksiköiden kanssa.

Ylä-Savon sotekuntayhtymällä ei ole tiedossa jatkotartuntoja tapauksesta.

Juttua päivitetty 12.11.2021 kello 16.28: Lisätty Jaana Hyttisen lausunnot.