Koronanyrkki veti linjaa rajoituksille – "Koko väestö ei ole enää merkittävän uhan alaisena"

Pohjois-Savon koronanyrkin mukaan yhteiskunnan eri toimintoja ei rajoiteta vallitsevassa koronatilanteessa. Kirsti Lajunen
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Yhteiskunnan eri toimintoja ei lähtökohtaisesti enää rajoiteta, kertoo Pohjois-Savon alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki.

Koronanyrkin mukaan laajat rajoitukset eivät ole epidemiologisesti ja lääketieteellisesti perusteltuja eivätkä oikeudellisesti oikeasuhtaisia, sillä koko väestö ei ole enää merkittävän hengen ja terveyden uhan alaisena ja riski pienenee ja kohdentuu painotetusti, joten laajat rajoitu.

Nykyisessä tilanteessa koronaviruksen aiheuttamaa tautia torjutaan keinoilla, jotka ovat lähempänä paikallisissa erityistilanteissa käytettäviä tavanomaisten yleisvaarallisten tartuntatautien torjuntakeinoja kuin laajamittaisen pandemian torjuntaa.

– Koko väestö ei ole enää samalla tavalla merkittävän hengen ja terveyden uhan alaisena, vaan riski pienenee ja kohdentuu painotetusti, koronanyrkki toteaa tiedotteessaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut