"Huono hotelliaamiainen pilaa koko reissun"

Janina Suuronen ja Janne koski nauttivat parisuhdeajasta hotelliaamiaisella, kun kolmikuinen ja nelivuotias lapsi ovat hoidossa. Tuire Punkki
Kristiina Poutiainen

Kristiina Poutiainen

– Parasta hotellissa on aamiainen. Sillä on ihan älytön merkitys, koska huono aamiainen voisi pilata koko reissun. Eikä siihen hotelliin ainakaan tulisi uudestaan, tiivistävät hankasalmelaiset Janne Koski ja Janina Suuronen, jotka nauttivat parisuhdeajasta Lapland Hotels Kuopiossa.

Janne Koski ja Janina Suuronen valitsevat hotellissa melko samoja ruokia, joita kotiaamiaisellakin ottavat. Tuire Punkki

– Hotellin aamupalan taso jää mieleen niin hyvässä kuin huonossa. Ja aamiaisella on merkitystä, kun valitaan hotellia, jatkavat mikkeliläiset Jussi ja Eija Ruottinen, jotka tulivat Kuopion Rauhalahteen hotellilomalle poikansa Emil Ruottisen, 14, kanssa.

– Pekoni on parasta, sitä ei ole koskaan kotona. Mutta gluteenittomassa ruokavaliossa leivät ja piirakat ovat aika samanlaisia kaikkialla, harmittelee Jussi Ruottinen.

Rauhalahdessa tarjotaan viikon eri päivinä hieman eri valikoimia aamiaisella, etteivät vieraat kyllästy. Joka aamu ei ole pekonia. Tuire Punkki

Monipuolisuus saa kannatusta hotellivierailta. Vanhemmat kokeilevat mielellään uusia makuja ja lapsillekin löytyy vaihtoehtoja.

– Terveellisyys otetaan huomioon hotellissakin, miettivät vantaalaiset Mikko Taskinen ja Nina Paanamäki, jotka vierailivat Rauhalahdessa lastensa Kiia Laukkasen, 6, ja Lenni Laukkasen, 9, kanssa.

Mikko Taskinen seurasi, kuinka Kiia Laukkanen otti itse lautaselleen mieluista syötävää, kuten kurkkua. Tuire Punkki

Paanamäki suosii puuroa, Taskinen ja Kiia Laukkanen riisipiirakoita.

– Me ollaan Kiian kanssa kyllä hulluna pekoniin, mutta ei sitä viikon reissulla joka päivä tule otettua, Taskinen miettii.

– Minä yhtenä aamuna otin neljä donitsia, paljastaa Kiia Laukkanen, jonka lautasella oli nyt kurkkua ja lihapullia.

Monilla hotelliaamiaisilla tuttu näky. Tuire Punkki

Lapland Hotels Kuopiossa työmatkalla olleet saksalainen Marcel Queng ja intialainen Gopal Awasthi nauttivat monipuolisen aamiaisen, ettei "päivällä tarvitse ajatella, milloin pääsee syömään".

Työmatkalla olleet saksalainen Marcel Queng ja intialainen Gopal Awasthi pitävät siitä, että aamiaisella oli paikallisia makuja, ettei joka paikassa tarjota aina samaa. Tuire Punkki

– Kahvi on tärkeä osa aamiaista. Hotellissa usein valitsen kananmunaa eri muodoissaan ja salaattia, Awasthi miettii.

– Ei ole yhtä hyvää aamiaista, siksi monipuolinen valikoima on hyvä. Eri päivinä voi kaivata eri aamupaloja, tänään munakasta mutta huomenna hedelmiä, Queng lisää.

Tuoreet hedelmät ja vihannekset saavatkin kiitosta.

– Kotona syön simppelin aamiaisen tai haen jotain tuoretta leipomosta. Kotona syön hedelmiä vain välipaloina, mutta hotellissa keho saa vitamiineja hedelmistä heti aamusta, Queng kertoo.

Monet iloitsevat myös hotellien paikallisista mauista, sillä usein hotelleissa on monia samoja vaihtoehtoja.

– Täällä uutta olivat sienet, joita ei ole ollut muissa hotelleissa, Awasthi kertoo.

– Itsellä valinnat ovat aika samoja kuin kotona. Mutta juuri tehty munakas oli erityinen, Janne Koski miettii.

Sanna Vainikainen paistaa munakkaan asiakkaan toivomilla täytteillä Lapland Hotelsissa. Tuire Punkki

Aiheeseen liittyvää

  1. Hotellien aamiaisbuffetissa yksi tuote menee ylitse muiden, mutta millaisia erikoisuuksia pöydistä löytyy ja mikä on trendikkäin aamiainen?
    20.11.2021 9:22

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut