Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pienenä Eetu Laitinen harjasi vessaharjalla päiväkotikavereidensa hiukset ja aikuisena hän perusti luksusparturin

Justin Bieberin hiukset ovat vielä leikkaamatta, mutta Makwan Amirkhamin, Mikael Gabrielin, Ville Gallen ja Isac Elliotin hiukset kuopiolainen Eetu Laitinen, 26, on jo käsitellyt.

– Haaveeni ovat aina olleet isoja. Otin sosiaalisen median kautta yhteyttä Mikaeliin ja Makwamiin, ja he vastasivat. Leikkasin hiukset ja jäin mieleen. Jos kampaukseni näkyvät Emma-gaaloissa tai musavideoissa, joita nuoret katsovat, pääsen isosti vaikuttamaan Suomen hiusskeneen.

Julkisuuden henkilöistä laulaja Justin Bieber olisi Laitiselle yhä mieluisin parturoitava.

– Hän on inspiroinut miljoonia nuoria, joilla on vaikeuksia. Haluaisin kiittää häntä tästä suuresta työstä ja kertoa hänen olleen myös minulle suuri motivaation antaja, Laitinen vakavoituu.

Motivaattorilla on ollut roolinsa Laitisen elämässä, sillä miehen polku hiusalalle ei ollut helpoin.

– Isoin haaveeni on aina ollut päästä alalle. Jo pienenä päiväkodissa tai esikoulussa harjasin asiakas kerrallaan kavereiden hiukset vessaharjalla. Kun asia selvisi aikuisille, lasten koteihin ilmoitettiin, että kannattaa pestä hiukset illalla, Eetu piti kampaamoa..., muistelee Laitinen nauraen.

Kun Laitinen kertoi yläkoulussa haluavansa hiusalalle, sitä ei otettu helpolla: ”Mitä? Sehän on gay-ala!”

– Miten vanhanaikaista!

– Minussa paloi ajatus, että haluan näyttää epäilijöille, että alasta voi tehdä siistin. Ei tehdä vain ”mummopermanentteja” vaan täällä soi räppi. Alalla ei ehkä tienaa miljoonia päivässä, mutta jos antaa ihmisille sydämestään, se tulee aina jossain muodossa takaisin.

Nuorena Laitinen suunnitteli tyylejä omaan tukkaansa, mutta esimerkiksi mustavalko-look ei saanut ymmärrystä.

– Mielestäni olin tehnyt supersiistin tukan ja olin fiiliksissä. Mutta kaverit sanoivat: ”C’moon, mikä haisunäätätukka sulla on”. Se tuntuu pahalta, olipa minkä ikäinen tahansa.

Laitisen tukena on aina ollut äiti Laura Kapanen.

– Uskalsin kertoa hänelle kaikesta. Hän on vahva yksinhuoltajamutsi, joka on opettanut minulle, että kiusaajat itse voivat huonosti. Jokainen syntyy omaan kroppaansa, eikä siihen voi vaikuttaa. Jokainen voi olla vain paras versio itsestään ja yrittää parhaansa. Uskoin mutsia.

Laitinen uskaltaa olla oma itsensä. Justin Bieberin jalanjäljissä myös hän haluaa inspiroida nuoria.

– Sanoisin joka nuorelle, että mene unelmiesi perässä ja kuuntele intuitiotasi. Älä anna muiden lannistaa tai lopettaa sinua olemasta oma itsesi. Kokeile omia juttujasi, koska myöhemmin kaduttaa, jos ei koskaan kokeillut.

Näin Laitinen päätti tehdä. Hän opiskeli parturiksi Savon ammattiopistossa ja pääsi näkemään alaa maailmalle. Hän kävi muun muassa Lontoossa ja Yhdysvalloissa Connecticut Barber Expossa, jonne hänet kutsuttiin Instagramissa olleen hiusmuotoilukilpailun voiton kautta.

Lomamatkoillaankin hän saattoi kierrellä paikallisia parturikampaamoita ja meni leikkaamaan päiväksi johonkin liikkeeseen.

– Etsin tunnetta. Imen inspiraatiota ympäriltäni ja poimin eri paikoista sen tunteen, minkä halusin omaan parturiini.

Tänä vuonna Laitinen avasi luksusparturi Gentlemen’s Livingroomin Kuopion Matkakeskukseen.

– Ihmiset ansaitsevat luksusta. Tämä ei ole mikään ”pakollinen parturikäynti”, vaan palvelu on se, jolla nyt kilpaillaan. Palvelu pitää yksilöidä ja luoda asiakkaalle odotus arkeen.

– Halusin liikkeen helpolle paikalle, ja vaati ihan hemmetisti töitä, että sain liiketoiminnan pyörimään. Ajatus alkoi rakentua koulun alusta lähtien ja viimeiseen iltaan asti tein hommia.

Nyt netin varauskirjat ovat täyttyneet. Unelman eläminen on alkanut.

– Ja jos joku parturoitiin päiväkodissa vessaharjalla, niin tervetuloa, nyt tehdään kampaus oikealla harjalla.

Gentlemen’s Livingroom löytyy sivuilta www.gentlemens.fi. Eetu Laitisen kampauksia Instagramissa @eetudebarber

Lue uusin Tahkonews-lehti täältä!