Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talousveden klooraus päättyy Siilinjärvellä

Siilinjärven Hakkaralan vedenottamon kloorinsyöttö lopetetaan perjantaina. Tämän jälkeen klooria ei enää syötetä mistään pisteestä Siilinjärven kirkonkylän vesijohtoverkostoon.

Kirkonkylän vedenjakelualueen vedenottamolla viime heinä-elokuussa sattuneen veden saastumisen vuoksi Siilinjärven vesijohtoverkostoon on syötetty klooria elokuun alusta saakka.

Koivuniemen vedenottamolla kloorin syöttö lopetettiin 18. lokakuuta. Tämän jälkeen kloorausta jatkettiin vielä Hakkaralan vedenottamolla.

Hakkaralan vedenottamon vedenlaatua on seurattu tehostetusti, ja sen on todettu täyttävän laatuvaatimukset ja -suositukset. Talousvesi desinfioidaan jatkossa ainoastaan UV-valolla, joka ei aiheuta talousveteen hajua tai makua. Kloorin hajua ja makua voi esiintyä vielä talousvedessä, kunnes vesi on vaihtunut koko verkoston alueella.

Siilinjärvelle annettiin vedenkeittokehotus 30. heinäkuuta, kun kirkonkylän vedestä otetuista näytteistä löytyi bakteereja. Kehotus kesti elokuun 28. päivään asti. Se koski noin 2 300 Kuopion Veden asiakasta ja 13 000 asukasta.