Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapinlahdella kuusi tartuntaa käsillä olevassa ryppäässä - Nuorten aikuisten rokotekattavuus edelleen huonolla tasolla

Lapinlahdella on todettu kuusi tartuntaa nyt käsillä olevaan tartuntaryppääseen liittyen.

Neljä tartunnoista on todettu Matin ja Liisan koulussa alakoulun puolella. Tartuntoja on useammalla luokalla. 5b-luokka toimii tällä hetkellä etäopetuksessa. Muut luokat jatkavat toimintaansa normaalein opetusjärjestelyin. Kouluun on annettu maskisuositus yli 12-vuotiaille henkilöille.

Koronavirukselle altistuneiden henkilöiden tulee hakeutua viipymättä koronatestiin saadessaan oireita.

– Kehotamme kuntalaisia välttämään tiiviitä väkijoukkoja ja käyttämään sisätiloissa maskia, kun turvavälien pitäminen ei onnistu. Koronavirusrokotteet suojaavat hyvin vakavaa koronainfektiota vastaan ja rokote kannattaa ottaa, toteaa johtava lääkäri Jukka Tiihonen.

Rokotuksen voi varata ajan sähköisestä ajanvarauksesta.

Lapinlahdella on yli 12-vuotiaista koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 85,1 prosenttia ja toisen annoksen 79,3 prosenttia. Rokotuskattavuus on hieman heikompi kuin muualla Pohjois-Savossa. Heikoin se on 20–29-vuotiaiden ryhmässä, jossa ensimmäisen annoksen on ottanut noin 68 prosenttia ikäryhmästä.

Kokonaisuudessaan 12–39-vuotiaiden ikäryhmässä rokotekattavuus on vielä kaukana 80 prosentin tasosta.

Rokotteen ottamista suositellaan, sillä vaikka rokotettu saisikin taudin, ovat oireet oleellisesti lievemmät kuin tilanteessa ilman rokotusta.

Koronavirusinfektio voi johtaa nuoremmankin aikuisen sairaalahoitoon ja olla pahimmillaan hengenvaarallinen.