Juha Jääskeläisestä lääkintöneuvos

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt neurokirurgian professori Juha Erik Jääskeläiselle lääkintöneuvoksen arvonimen. Perusteluna on poikkeuksellisen merkittävä lääketieteellinen elämäntyö erityisesti aivosairauksien ja syövän hoidon edistämiseksi.

Jääskeläinen on poikkeuksellisen mittavan ja kansainvälisestikin laaja-alaisen elämäntyönsä avulla pystynyt edistämään merkittävästi sekä aivokasvainten että aivovaltimoaneurysmien hoidon kehittämistä, sairauden tunnistamista ja ehkäisyä.

Jääskeläinen on valmistunut lääkäriksi vuonna 1977 Kuopiosta. Hänen väitöskirjansa palkittiin nuoren neurokirurgin tutkimuspalkinnolla. Dosentin arvonimen Jääskeläinen saavutti keskushermoston kasvainten hoitoon liittyvän tutkimustyönsä ansiosta vuonna 1995.

Jääskeläinen on jäänyt eläkkeelle elokuussa 2021, mutta hän jatkaa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa kansainvälistä tieteellistä työtään emeritusprofessorina. Aloitteen lääkintöneuvoksen arvonimen myöntämiseksi teki Savilahden Neuroseura ry.

Juttua muokattu 20.11.2021 kello 19.31: Korjattu otsikosta ja leipätekstistä arvonimi lääkintäneuvoksesta lääkintöneuvokseksi.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut