Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savossa yli 2100 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin vuosi sitten – yhden ryhmän kohdalla työttömyys on kuitenkin lisääntynyt vuodessa reippaasti

Pohjois-Savossa oli lokakuun lopulla 10 624 työtöntä työnhakijaa, mikä on yli 2 100 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus Pohjois-Savon työvoimasta on 9,5 prosenttia, mikä on 1,9 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi.

Pohjois-Savon tilanne on maan keskitasoa hieman parempi. Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 9,8 prosenttia työvoimasta.

Lomautettuja oli Pohjois-Savossa lokakuun lopulla 582 eli yli 1 500 vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan ja noin sata vähemmän kuin lokakuussa 2019.

Työttömistä työnhakijoista alle 25-vuotiaita oli 1300. Nuorten työttömien määrä on laskenut vuoden takaisesta noin 9 prosentilla.

Vaikka työllisyystilanne yleisesti on parantunut, on pitkäaikaistyöttömien määrä noussut vuoden takaisesta 13 prosentilla. Pohjois-Savossa oli lokakuun lopulla 4 700 pitkäaikaistyötöntä eli vähintään vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä ollutta.

Eniten työttömyys aleni Varkauden seudulla, jossa työttömien määrä pieneni noin 25 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on pienin Sisä-Savossa, jossa 7,3 prosenttia työvoimasta on vailla työtä. Korkein osuus eli 10,6 prosenttia on Koillis-Savossa.