Pohjois-Savon uusittu vaakuna esitellään KalPan pelipaidassa

Hyökkääjä Miikka Pitkänen pelipaidassa, johon KalPa pukeutuu perjantaina. KalPa Hockey Oy
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

KalPa luistelee ensi perjantain Savon paikalliskamppailuun erikoispaidalla. Pelipaidan rintamuksessa ei ole KalPan logoa, vaan Pohjois-Savon vaakuna. Se on otteluisäntänä toimivan Pohjois-Savon liiton ja samalla maakunnan uusi kuvallinen tunnus.

Maakuntajohtaja Marko Korhonen kuvailee KalPan tiedotteessa, että tutussa vaakunassa on mustalla kilvellä palkittainen viritetty käsijousi. Uutta siinä on kilven päälle lisätty kreivikunnan arvokruunu.

– En keksi osuvampaa tapaa lanseerata uutta modernisoitua vaakunaamme kuin nykyajan ritarien haarniska. Toivotaan, että se herättää myös vastustajissa pelonsekaista kunnioitusta, Korhonen naurahtaa.

Savon vaakunan historia ulottuu 1560-luvulle saakka.

– Ensimmäinen kuvallinen esitys vaakunasta tunnetaan melkein sen syntyajoilta. 1930-luvulla Pariisin kansalliskirjastosta löytyi vuodelta 1562 peräisin olevan käsikirjoitus, joka sisältää kaikkien silloisen Ruotsin valtakunnan maakuntien vaakunat. Niiden joukossa on myös Savon vaakuna, kertoo puolestaan Pohjois-Savon liiton viestintäasiantuntija Jari Sihvonen.

Jousivaakuna on myös Etelä-Savon maakunnan heraldinen tunnus. Se eroaa Pohjois-Savon vaakunasta siinä, että se on käännetty peilikuvaksi.

– Arvokruunun ansiosta Savon vaakunat erottuvat jatkossa nyt paremmin toisistaan, Sihvonen perustelee.

KalPan ja Jukureiden välinen ottelu pelataan perjantaina Kuopion jäähallissa kello 18.30 alkaen. Ottelussa käytettävät KalPan paidat huutokaupataan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut