Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuolonkolarin kuljettajalla oli poikkeuslupa ajamiseen – kolarissa loukkaantui nuori kuopiolainen nainen

Itä-Suomen poliisi tutkii nuoren kuopiolaismiehen kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta Kuopion Petosella. Poliisi kuvasi ja teki mittaukset kuolonkolaripaikalla torstain vastaisena yönä. Tutkinta jatkuu torstaina päivällä muun muassa kuulusteluin.

17-vuotias poika menetti kuljettamansa henkilöauton hallinnan Hulkontiellä keskiviikkoiltana kello 21:n aikoihin niin, että auto osui tien reunassa olevaan puuhun.

Auto vaurioitui kolarissa pahoin. Auto vaurioitui etenkin kuljettajan puolelta, joka jäi ruttautuneena puuta vasten.

Auton kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalle. Auton kyydissä oli myös kuopiolainen 18-vuotias nainen, joka loukkaantui. Hänet vietiin yöllä ambulanssilla Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Paikalle hälytettiin ensin yksi paloautollinen auttajia, mutta hyvin nopeasti pelastuslaitos hälytti paikalle lisää pelastajia ja ambulansseja. Henkilöauton kuljettaja ei kuitenkaan enää ollut pelastettavissa.

Autoa kuljettaneella 17-vuotiaalla nuorella oli poikkeusluvalla saatu ajokortti ajaa henkilöautolla.

Poliisi epäilee kuljettajan ajaneen liian kovalla tilannenopeudella. Kuolonkolari sai alkunsa ohitustilanteesta. Ohituksen jälkeen henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja auto suistui ajosuunnastaan oikealle ja törmäsi kuljettajan puoleinen kylki edellä puuhun.

Ajokeli keskiviikkoilta oli erittäin liukas uuden lumen ja sään kylmenemisen vuoksi.

Poliisin lisäksi turman taustoja on jo tutkimassa myös Pohjois-Savon liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

Tapaus oli kuudes kuolemaan johtanut kuolonkolari Pohjois-Savossa tänä vuonna. Kuopion kaupunkialueella kuolonkolareita on sattunut viime vuosina erittäin vähän, joten Hulkontien kolari on siksi melko harvinainen.

Uutista päivitetty kello 10 lisäämällä tietoja kolarista.

Ohitustilanne johti karmeaan onnettomuuteen Kuopiossa – 17-vuotias menehtyi

Auto törmäsi puuhun Kuopion Petosella – Yksi loukkaantui vakavasti