HS: Perttu Nousiainen sanoo, että ongelmat alkoivat Runnin kylpylän veloista

Vakavista talousrikoksista syytetty kuopiolaistaustainen Perttu Nousiainen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että hänen ongelmansa alkoivat hänen pieleen menneistä liiketoimistaan Iisalmen Runnin kylpylässä vuosina 2012–2014. Hän joutui lehden mukaan vastaamaan henkilökohtaisesti suuresta osasta yrityksen veloista.

Helsingin Sanomat löysi puolitoista vuotta kateissa olleen Nousiaisen tällä viikolla Sveitsistä.

Nousiainen sanoo, että edesmennyt rakennusyrittäjä Mika Wilenius auttoi häntä selviytymään talousahdingosta. Siitä jäi kiitollisuudenvelkaa, joka aloitti Nuorisosäätiön kierteen.

Nousiainen kertoo jutussa, että hänen Nuorisosäätiö-sotkusta saamansa rahat ovat kuluneet enimmäkseen Runnin kylpylän velkoihin sekä veroihin ja työeläkemaksuihin.

Hän kertoo harkinneensa itsemurhaa maaliskuun 2020 alussa, mutta hänen ystävänsä sai hänet luopumaan aikeesta. Tämän jälkeen Nousiainen matkusteli lehden mukaan ympäri Eurooppaa ja asettui kertomansa mukaan Sveitsin Verbieriin syyskuussa 2021.

Hän myös kertoo, että osin pakomatkalla tapahtuneen hengellisen etsinnän myötä hän päätti palata Suomeen ja antautua poliisille ennemmin tai myöhemmin.

Runnin miljoonavelat jäivät Perttu Nousiaiselle

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut