Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenet aikovat ajaa onnettomuudessa kuolleen 17-vuotiaan nuoren muistolle lauantaina

Kuopion Petosella keskiviikkoiltana tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa kuolleen nuoren muistolle järjestetään lauantai-iltana muistoajo.

– Muistellaan kohtalokkaassa kolarissa keskiviikkona menehtynyttä 17-vuotiasta nuorta miestä, tapahtuman sivulla kerrotaan.Sosiaalisessa mediassa muistoajon yhteydessä on esitetty lukuisia osanottoja kuolleen nuoren läheisille ja kiitelty muistotapahtuman taustalla olevien toimintaa.

– Kiitos teille nuoret! Hieno ele kunnioittaa ja muistella ystävää, kiittelee eräs.

– Ihania ootte, kun tämmöset järkkäätte! Tsemiä surun käsittelyyn! kirjoittaa toinen.

Facebookiin luodun tapahtumasivun perusteella muistoajo voi näkyä kaupungin kaduilla mahdollisesti pitkänäkin autojonona.

Kello neljän aikaan perjantaina iltapäivällä 70 ihmistä oli ilmoittanut osallistuvansa muistoajoon ja tapahtumasta kiinnostuneita oli yli 140.

Muistotapahtuma alkaa lauantaina kello 20, kun autoletka lähtee liikkeelle aallonmurtajalta kohti onnettomuuspaikkaa Hulkontielle.

Järjestäjä korostaa, että letkassa ajetaan nätisti ja rajoitusten mukaan.

Itä-Suomen poliisi on tietoinen tapahtumasta. Poliisin mukaan muistoajoon ei tarvitse hakea lupaa, kunhan ajaminen sujuu liikennesääntöjen mukaan, eli esimerkiksi jos liikennevalot vaihtuvat ennen kuin koko letka on ajanut risteyksen läpi, jää loppujoukko odottamaan seuraavaa vihreää valoa.

Lupaa ei myöskään tarvita, jos esimerkiksi lähtö- ja loppupaikalle tai matkalle ei tarvita poikkeusjärjestelyitä.