Aluehallintovirasto pohtii kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savoon

Arkistokuva käsihygieniasta. Marko Happo
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueilla. Mahdolliset päätökset Itä-Suomen avi tekee ensi viikon puolivälin jälkeen.

Valtakunnallisen koronaepidemiatilanteen huononemisen vuoksi avi on käynnistänyt arvioinnin rajoittamisen tarpeesta tartuntatautilain nojalla alueilla, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus ylittää luvun sata.

Arviointia varten avi on pyytänyt Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä ja Pohjois-Savon kuntien ja kuntayhtymien terveystoimilta sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä asiantuntija-arviota ensi tiistaihin mennessä.

– Avi voi tehdä päätöksen kokoontumisrajoituksista vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi useamman kuin yhden kunnan alueella. Yksittäistä kuntaa koskevissa päätöksissä toimivalta on kunnan tartuntataudeista vastaavalla toimielimellä, kertoo tiedotteessa aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Arviot saatuaan Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee mahdolliset päätökset siten, että ne voisivat astua voimaan aikaisintaan 3. joulukuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut