Tulipalo tuhosi rivitalon teknisen tilan – toinen rivitalo jäi ilman energiaa ja vettä

Tulipalo saatiin viime hetkellä rajattua ainoastaan talon tekniseen tilaan. Pohjois-Savon pelastuslaitos
Juuso Kääriäinen

Juuso Kääriäinen

Kuuden huoneiston rivitalon päädyssä sijaitseva tekninen tila tuhoutui tulipalossa Rautavaaran Savontiellä lauantaiaamuyöstä.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestari Risto-Matti Raatikainen kertoo, että tulipalo saatiin rajattua tekniseen tilaan siten, etteivät asunnot kärsineet vahinkoja palosta tai sammutustyöstä. Ainostaan teknisen tilan viereinen huoneisto kärsi hänen mukaansa hyvin pieniä savuvahinkoja.

– Kerkesimme aivan viime tipassa tekemään rajoituslinjan huoneistojen ja teknisen osan väliin.

Hän kertoo, että palossa tuhoutuneessa osiossa oli pyykki-, sauna- ja varastotilaa.

Teknisen tilan tuhoutuminen katkaisi sähkön, lämmön ja veden talon lisäksi vieressä sijaitsevalta toiselta kuusiasuntoiselta rivitalolta.

Pohjois-Savon pelastuslaitos jakoi palosta videon Facebook-sivullaan

Palavan talon asukkaat evakuoitiin talon toisen päädyn asuntoon, kun oli varmaa, ettei palo leviä. Asukkaita rivitalossa oli palon aikaan Raatikaisen arvion mukaan kymmenkunta. Huoneistoista kaksi oli palon aikana tyhjänä, mukaan lukien teknisen tilan viereinen huoneisto.

Talon muut asukkaat ovat hänen mukaansa löytäneet tilapäismajoitukseen omin avuin. Päätyasunnon asukkaat jäivät vielä asuntoonsa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin puoli neljän aikaan ja se saapui paikalle viiden sammutusyksikön voimin. Palon jälkisammutustyöt olivat edelleen käynnissä aamukahdeksalta ja Raatikainen arvioi, että pelastuslaitos on paikalla iltapäivälle asti.

Sammutustöissä loukkaantui lievästi yksi palomies. Hän sai vamman jalkaansa oven murtamisen yhteydessä, ilmeisesti työkaluna käytetystä vääntöraudasta. Itse palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos selvittää Raatikaisen mukaan talon vahinkosaneerauksen aloittamista, jotta energian- ja vedenjakelu saadaan palautettua.

– Ainakin toisessa talossa pystyy jatkamaan asumista, mutta tarvittaessa järjestämme tilapäismajoituksia päivän mittaan, jos niille tarvetta on.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa ja sitä selvitellään.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan 27.11.2021 kello 8.56.

Rautavaaran rivitalon asukkaat pääsivät kotiin jo samana päivänä – Teknisen tilan tuhonneen tulipalon syttymissyystä ei ole vielä tietoa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut