Savilahden sähköaseman vika katkaisi sähköt lähes 8 000 asiakkaalta – "Tällaiset vikaantumiset ovat hyvin harvinaisia"

Arkistokuva Kuopion Savilahdesta. Juha Poutanen
Juuso Kääriäinen

Juuso Kääriäinen

Sähköt katkesivat hieman yli 7 800 asiakkaalta Kuopion Energian sähköverkon vikapalvelukartan mukaan kello 8.53. Katko jäi lyhyeksi, sillä sähköt palautuivat asiakkaille vikakartan mukaan kello 9.30 mennessä.

Katko johtui Kuopion Sähköverkko Oy:n käyttöpäällikkö Simo Hyvärisen mukaan Savilahden sähköaseman keskijännitekojeistoon, tarkemmin kiskokatkaisijaan, tulleesta viasta.

– Tällaiset vikaantumiset ovat hyvin harvinaisia.

Vian selviämisen jälkeen vikaantuneet laitteet otettiin eroon sähköverkosta. Sähköä toimitetaan vaihtoehtoisia reittejä pitkin ja vikaantuneen kojeiston korjaustyöt olivat Hyvärisen mukaan yhä käynnissä puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä.

– Kun vika kohdistuu sähköasemalle, niin (katkon) laajuus ja korjausaika on pitempi. Tietenkin on olemassa varajärjestelmiä ja saimme palautettua sähköt asiakkaille kohtuullisen nopeasti.

Sähkönjakelussa oli hänen mukaansa häiriöitä Päivärannassa, Itkonniemellä, Kelloniemessä, Puijonsarvessa, Rypysuolla ja Inkilänmäellä.

Juttua päivitetty 27.11.2021 kello 10.56: Lisätty Simo Hyvärisen kommentit.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut