Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekon MM-kisoista kaiken olennaisen kertoo Kisalehti!

Savilahden sähköaseman vika katkaisi sähköt lähes 8 000 asiakkaalta – "Tällaiset vikaantumiset ovat hyvin harvinaisia"

Sähköt katkesivat hieman yli 7 800 asiakkaalta Kuopion Energian sähköverkon vikapalvelukartan mukaan kello 8.53. Katko jäi lyhyeksi, sillä sähköt palautuivat asiakkaille vikakartan mukaan kello 9.30 mennessä.

Katko johtui Kuopion Sähköverkko Oy:n käyttöpäällikkö Simo Hyvärisen mukaan Savilahden sähköaseman keskijännitekojeistoon, tarkemmin kiskokatkaisijaan, tulleesta viasta.

– Tällaiset vikaantumiset ovat hyvin harvinaisia.

Vian selviämisen jälkeen vikaantuneet laitteet otettiin eroon sähköverkosta. Sähköä toimitetaan vaihtoehtoisia reittejä pitkin ja vikaantuneen kojeiston korjaustyöt olivat Hyvärisen mukaan yhä käynnissä puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä.

– Kun vika kohdistuu sähköasemalle, niin (katkon) laajuus ja korjausaika on pitempi. Tietenkin on olemassa varajärjestelmiä ja saimme palautettua sähköt asiakkaille kohtuullisen nopeasti.

Sähkönjakelussa oli hänen mukaansa häiriöitä Päivärannassa, Itkonniemellä, Kelloniemessä, Puijonsarvessa, Rypysuolla ja Inkilänmäellä.

Juttua päivitetty 27.11.2021 kello 10.56: Lisätty Simo Hyvärisen kommentit.