Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loppuviikon aikana 17 uutta tartuntaa, viime viikolla yhteensä 34 – sunnuntaina jälleen walk in -rokotteita tarjolla

Lapinlahdella todettiin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana 17 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja todettiin viime viikolla 34.

Johtava lääkäri Jukka Tiihonen kertoo, että tartuntoja on todettu Matin ja Liisan koulussa ala- ja yläkoulun puolella sekä perheissä. Muissa kouluissa tartuntoja ei ole todettu.

– Tartunnat ovat jäljitettävissä hyvin. Perheensisäisiä tartuntoja on todettu kahdesti rokotetuilla henkilöillä, muuten tartunnat esiintyvät rokottamattomilla. Kaksi kolmasosaa tartunnoista on todettu valmiiksi karanteenissa olleilla henkilöillä, Tiihonen kertoo.

Sunnuntaina 5.12. kello 8–12 järjestetään walk in -rokotustapahtuma Lapinlahden terveyskeskuksessa.

Viikolla 49 eli ensi viikolla on tauko rokotuksissa, mutta muuten koronarokotteita on mahdollista ottaa viikoittain.

Walk in -rokotustapahtumat on ensisijaisesti tarkoitettu ensimmäisten rokoteannosten ja aikaistettujen toisten annosten ottoon. Aikaistetun toisen annoksen voi ottaa, kun ensimmäisestä on kulunut kuusi viikkoa.

Kolmansiin rokoteannoksiin toivotaan ajanvarausta.

– Toivomme, ettei kolmatta rokotetta tultaisi ottamaan walk in -tapahtumaan. Annamme kolmannen rokotteen myös silloin, mutta järjestelyiden kannalta toivomme ajan varaamista, Tiihonen sanoo.

Ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa lapinlahti.terveytesi.fi tai puhelimitse p. 017 272 0453 arkisin kello 8–9.