Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savossa tiedetään eläkeikä ja eläkkeen suuruus

Kevan tuoreen tutkimuksen mukaan Etelä-Savon vastaajista 47 prosenttia kertoo tietävänsä vähintään suurin piirtein, kuinka suuren eläkkeen on saamassa, kun jää eläkkeelle. Tietämys on maan parasta.

Valtakunnallisesti vastaava luku on 35 prosenttia. Asia käy ilmi eläkelaitos Kevan Kantar TNS Oy:llä teettämästä tutkimuksesta. Pohjois-Savon luku on 26 prosenttia.

Valtakunnallinen tulostarkastelu kertoo, mitä lähempänä eläkkeellä jääminen on, sitä paremmin tulevan eläkkeen suuruus on tiedossa.

Kaksi kolmesta tietää löytävänsä tietoa eläkkeensä suuruudesta kirjautumalla oman työeläkelaitoksensa verkkopalveluun.

Tavat hankkia tietoa eläkkeen suuruudesta eivät ole muuttuneet paljon siitä, kun asiaa tutkittiin edellisen kerran keväällä 2019.

Sen enempää eri-ikäisten kuin maan eri osissa erityyppisillä paikkakunnilla asuvien välisissäkään näkemyksissä ei ollut merkittäviä eroja. Käsitys siitä, mistä omaa eläkettä koskevaa tietoa saa, on yhtenäinen.

Tutkimuksen mukaan Pohjois-Savon vastaajista 38 prosenttia kertoi tietävänsä, minkä ikäisenä voi jäädä eläkkeelle. Tulos on Suomen keskiarvoa alhaisempi, sillä Kevan tutkimuksessa valtakunnallisesti 41 prosenttia kertoi tietävänsä, milloin eläkkeelle voi jäädä.

Tutkimuksen mukaan Etelä-Savossa on paras tietämys, milloin tulee jäädä eläkkeelle. Eteläsavolaisista vastaajista 57 prosenttia kertoi tietävänsä, minkä ikäisenä voi jäädä eläkkeelle.

Mitä lähempänä eläkkeelle siirtyminen on, sitä tarkemmin oikea ikä on tiedossa.

Kevan eläketietämys -tutkimukseen haastateltiin lähes 4400 suomalaista eri puolilta Suomea.