Kaleva ja Yle: Tehohoitopotilaita siirretään Oulusta Kuopioon

KYSin teho-osaston eristysvuorossa töitä tekeviä sairaanhoitajia teho-osaston salissa, jossa hoidetaan koronapotilaita. Tuire Punkki
Juuso Kääriäinen

Juuso Kääriäinen

Tehohoitopotilaita siirretään Oulun yliopistollisesta sairaalasta (OYS) Kuopion yliopistolliseen sairaalaan (KYS) OYSin tehohoidon suuren kuormituksen vuoksi, uutisoi Kaleva.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin viransijainen johtajaylilääkäri Terhi Nevala kertoo lehdelle, että potilaiden siirto on kansallisen koordinaatiosuunnitelman mukainen toimi, jolla tasoitetaan alueellista potilastilannetta.

Nevala kertoo Ylelle, että yksi OYSin 11 koronapotilaasta on jo siirretty Kuopioon.

Hän toteaa Ylen jutussa, että potilaiden siirtoon päädyttiin, koska KYS koordinoi koronapotilaiden tehohoidon tilannetta koko maassa. Kymmenen tehohoitopotilasta on OYSille paljon ja KYSissä potilaita voidaan ottaa vastaan, Nevala kertoo Ylelle.

Koko OYSin erityisvastuualueella on tehohoidossa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen keskiviikon tilaston mukaan 12 henkilöä ja KYSin erityisvastuualueella kaksi henkilöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut